Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Opklassificering af private fællesveje og ændringer i vejenes funktioner for etablering af cykelsti fra Øster Vedsted til Vadehavscentret

Esbjerg Kommune, Byrådet, vedtog mandag den 8. juni 2020 foreløbigt, at en række private fællesveje, skal optages som offentlige veje og efterfølgende opgraderes med fast belægning, således at de er egnet til at cykle på.

Esbjerg Kommune, Byrådet, vedtog mandag den 8. juni 2020 foreløbigt, at en række private fællesveje, skal optages som offentlige veje og efterfølgende opgraderes med fast belægning, således at de er egnet til at cykle på.

Helt konkret drejer det sig om:

  • Kløjsvej
  • Degnetoftevej, fra V Vedsted Byvej til Sdr Farup Vej
  • Sdr Farup Vej – strækningen fra Degnetoftevej til ejendommen, Sdr Farup Vej 27, 6760 Ribe

Strækningerne er markeret med stiplet blå linje herunder:

Kort over strækninger som foreslås opklassificeret i forbindelse med cykelstianlæg

Ovennævnte vejstrækninger har hidtil haft karakter af privat fællesveje, og det har derfor været de vejberettigede lodsejere, der har haft vedligeholdelsespligten. Når vejstrækningerne optages som offentlige, vil det være Esbjerg Kommune, som vejmyndighed, der overtager vedligeholdelsespligten fremadrettet.

Strækningen Ulvehøjvej (fra Okholmvej til Kløjsvej), Kløjsvej (fra Ulvehøjvej til V Vedsted Byvej), Degnetoftevej (fra V Vedsted Byvej til Sdr Farup Vej) og Sdr Farup Vej (fra Degnetoftevej til asfaltvejen Sdr Farup Vej) er alle offentlige grusveje i dag. De asfalteres alle i deres nuværende bredder.

Desuden er det også vedtaget i samme sag, at Sdr Farup Vej gøres blind syd for ejendommen Sdr Farup Vej 27, 6760 Ribe, for så vidt angår bil- og landbrugstrafik. Her vil det kun være muligt for gående/cyklende at passere til Degnetoftevej.

Kløjsvej lukkes for biltrafik mellem ejendommen Kløjsvej 20, 6760 Ribe og Ulvehøjvej. Her vil det ligeledes kun være muligt at passere for gående/cyklende.

Kort over cykelstiforløb.

Hvis du har bemærkninger til denne sag, herunder opklassificering af de nævnte private fællesveje til offentlige veje eller de trafikale tiltag, så vil Esbjerg Kommune meget gerne høre dem.

Du kan sende dine bemærkninger til Esbjerg Kommune, Vej & Park, Torvegade 74, 6700 Esbjerg, att. Lars Finn Jensen med angivelse af sagsid 20/5741 eller pr. e-mail til vejogpark@esbjergkommune.dk.

Esbjerg Kommune skal have dine bemærkninger senest mandag den 29. juni 2020. Efter fristens udløb vil sagen blive politisk behandlet igen, og du vil høre nærmere.

Personoplysninger

Når du henvender dig til os udleverer du nogle personoplysninger.
Personoplysningerne bruger vi, når vi behandler og besvarer din henvendelse, og de kan blive gemt til brug for vores videre sagsbehandling.
Vi har ansvar for, at dine oplysninger behandles og opbevares forsvarligt indenfor rammerne af EU’s databeskyttelsesforordning.

Læs mere om vores behandling af dine persondata