Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Afgørelse efter vandløbsloven

Regulering af private vandløb og grøfter på Mandø

Esbjerg Kommune, Natur & Vandmiljø har i henhold til vandløbsloven godkendt projektet Hydrologiprojekt Mandø – fase 2. Der indgår ikke offentlige vandløb i projektet. Projektet vil ændre på en række vandløb og grøfters skråningsanlæg og dybde, og der vil blive etableret tærskler for i højere grad at holde vandet på arealer omfattet af projektet.

Klagefrist: 23. april 2021.

Formålet med projektet er at skabe mere naturlige vandstandsforhold på dele af Mandø og dermed forbedre forholdene for de engfugle m.m., der er en del af udpegningsgrundlaget for området som Natura 2000. Projektet omfatter primært ændringer på arealer ejet af Den Danske Naturfond, men også privatejede arealer, hvor ejerne har givet tilsagn til at medvirke, indgår.

Der gøres i projektforslaget brug af tre virkemidler i forhold til vandløb/grøfter: regulering af brinkanlæg, uddybning og etablering af tærskler. Virkemidlet anvendes kun der hvor det kan ske uden konsekvenser for arealer, der ikke indgår i projektet.

Der kan klages over godkendelsen. Se klagevejledningen i godkendelsen.

Spørgsmål kan rettes til Tomas Jensen på tlf 76161529 eller til tojen@esbjerg.dk

Når du henvender dig til os udleverer du nogle personoplysninger.
Personoplysningerne bruger vi, når vi behandler og besvarer din henvendelse, og de kan blive gemt til brug for vores videre sagsbehandling.
Vi har ansvar for, at dine oplysninger behandles og opbevares forsvarligt indenfor rammerne af EU’s databeskyttelsesforordning.

Læs mere om vores behandling af dine persondata