Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Nedlæggelse af del af den offentlige vej, Søndervangen, 6700 Esbjerg

I forbindelse med anlæggelsen af Spektrumparken, har Esbjerg Kommune, Teknik & Byggeudvalget, fredag den 16. april 2021, besluttet at en del af den offentlige vej, Søndervangen, 6700 Esbjerg, skal nedlægges som offentligt vejareal.

Illustration af vejstykke på Søndervangen, der lukkes ved Skolebakken, hvor der etableres multibane, cykelsti mv. i forbindelse med Spektrumparken.

Vejnedlæggelsen indeholder, at Søndervangen lukkes ved Skolebakken, hvor der etableres et fortov tværs over Søndervangen. I denne ende etableres en indhegnet multibane, som en slags ’prop’. Banen lukkes med net over, for at forhindre vildfarne bolde ud på Skolebakken.

I modsatte ende nedlægges vejen ved Sønderdalen, hvor den spærres med nogle bomme. Derved kan drift- og redningskøretøjer stadig komme frem til brandvej og de interne stier.

I den sydlige side af Søndervangen etableres en dobbeltrettet cykelsti, som opretholdes som offentligt vejareal. I den nordlige side opretholdes fortovet, hvor der placeres siddemuligheder. Det er altså stadig muligt at passere strækningen til fods og på cykel.

Beslutningen, der er truffet med hjemmel i Vejlovens § 15 og § 124, stk. 1, indebærer, at vejarealet nedlægges som offentligt vejareal.

Begrundelse for beslutningen

Vejnedlæggelsen er nødvendig, for etablering af Spektrumparken.

Trafikale konsekvenser

Det må forventes, at de offentlige sideveje Sønderdalen og Sønderbakken vil opleve mere trafik, primært i morgentimerne, da trafikken til og fra skolen vil foregå af disse veje. Det vurderes, at disse veje kan klare denne mertrafik. Den gående og cyklende færdsel vil stadig kunne foregå ad Søndervangen.

Vejlovens § 124, stk. 2 og 7

I forbindelse med beslutningen skal kommunen oplyse om indholdet af vejlovens § 124, stk. 2 og 7.

Bestemmelserne i § 124, stk. 2 og 7, skal sikre, at en vej ikke nedlægges fuldstændigt, hvis den efter matrikelkortet er eneste adgangsvej til en ejendom eller i øvrigt er vigtig for en ejendom, og der ikke samtidig etableres anden vejadgang. Vejen kan derfor i de tilfælde kræves opretholdt helt eller delvis som vej (men ikke nødvendigvis som offentlig vej). Afviser kommunen et krav om at opretholde vejen helt eller delvist, kan man kræve, at kommunen indbringer spørgsmålet for taksationsmyndighederne inden 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende.

Bemærkninger

Såfremt du har bemærkninger til ovenstående, herunder mener at den offentlige vej skal opretholdes, bedes du sende dine bemærkninger til:

Esbjerg Kommune, Vej & Park, Torvegade 74, 6700 Esbjerg, Att. Jeppe Eskild Nielsen. Eller pr. e-mail til: vejogpark@esbjerg.dk

Bemærkningerne skal være os i hænde senest onsdag d. 16. juni 2021.

Herefter træffer Esbjerg Kommune endelig afgørelse i sagen og du hører nærmere.

Personoplysninger

Når du henvender dig til os udleverer du nogle personoplysninger.
Personoplysningerne bruger vi, når vi behandler og besvarer din henvendelse, og de kan blive gemt til brug for vores videre sagsbehandling.
Vi har ansvar for, at dine oplysninger behandles og opbevares forsvarligt indenfor rammerne af EU’s databeskyttelsesforordning.

Læs mere om vores behandling af dine persondata